O SiSK-u… po 8. put

Te davne 2014. godine, nekolicina studenata kemije, pod vodstvom Studentske sekcije Hrvatskog kemijskog društva, organizirala je Prvi Simpozij studenata kemičara popularnog naziva SiSK. Potreba za organizacijom ovog znanstvenog skupa javila se zbog sve većeg uključivanja studenata kemije u istraživački rad, a cilj samog projekta bio je razmjena iskustava, razmišljanja te idejama.

9 godina kasnije, 18 mladih osoba nije znalo što ih čeka u budućnosti. U siječnju 2023. godine putevi su im se sastali kada su se priključili organizaciji 8. Simpozija studenata kemičara. Iako su podijeljeni u 4 tima, svi rade kao jedno kako bi tradicionalno u listopadu iste godine organizirali hvalevrijedan i nagrađivan projekt.

Vođeni geslom prethodnih sedam izdanja, „studenti za studente“, organizatori žele povezati studente kemije s njihovim kolegama koji se bave istraživačkim radom, potaknuti ih na dijeljenje iskustava te im pružiti široku paletu znanja i mogućnosti u području čiste i primijenjene kemije. Iako su u centru pozornosti SiSK-a studenti, potrebno je spomenuti i plenarne te pozvane predavače, profesore, doktore, docente, magistre i inženjere kemije, koji su prenošenjem svoga znanja zaslužni za uspjeh mnogih studenata.

SiSK-7

Pogledajte kako su izgledala prijašnja izdanja SiSK-a: