Uvodna riječ

Simpozij studenata kemičara je iznimno uspješan projekt u organizaciji Studentske sekcije Hrvatskog kemijskog društva koji se održava već četiri uzastopne godine. Glavna je misao vodilja: „studenti za studente“.

Sve je započelo kada se u glavama nekoliko entuzijasta rodila ideja kako na kemijskoj znanstvenoj sceni nedostaje događanje koje će omogućiti studentima kemičarima, uključenima u dodatan znanstveno-istraživački rad, da izmijene svoja iskustva.

Ukupno je stotinjak studenata s različitih Sveučilištâ podijelilo svoja iskustva i postignuća s brojnim kolegama, steklo praksu u usmenom izlaganju, raspravi i kritičkom osvrtu na svoj rad.

Simpozij studenata kemičara prepoznat je i sa strane Sveučilišta kao hvalevrijedan projekt te je Organizacijskom odboru 3. Simpozija studenata kemičara dodijeljena Rektorova nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

Osim što okuplja studente, Simpozij je i događanje na kojem su brojni renomirani znanstvenici podijelili svoja iskustva i male životne mudrosti s nama studentima. Potpora tih ljudi kroz sve ove godine bila nam je od velike važnosti i značaja.

Čast mi je pozvati Vas u ime Organizacijskog odbora na 5. Simpozij studenata kemičara koji će se održati 27. listopada 2018. godine na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno- matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu!

Studenti koji se bave znanstveno-istraživačkim radom u području kemije su dobrodošli održati usmeno izlaganje ili postersko priopćenje, a svi ostali su pozvani da prisustvuju događaju i prošire svoje znanstvene vidike.

S poštovanjem,

Nea Baus,

Predsjednica Organizacijskog odbora
© 2014 - 2017 Studentska sekcija Hrvatskog kemijskog društva - sva prava pridržana