slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide6 slide7

O konferenciji...

SVRHA I CILJ

Iako im naslov ima hrvatski prefiks, Hrvatske konferencije o kemijskom obrazovanju (HKKO) imaju međunarodni karakter. Njihov cilj je povezivanje hrvatskih nastavnika kemije s inozemnim stručnjacima u području kemijskog obrazovanja.
Na ovim konferencijama sudionici analiziraju probleme s kojima se svakodnevno suočavaju tijekom učenja i poučavanja kemije na svim edukacijskim razinama i iznalaze ili saznaju za njih prikladna rješenja.

Značaj i korist naših konferencija prepoznala je i Međunarodna unija za čistu i primjenjenu kemiju (IUPAC) te je Prvoj hrvatskoj konferenciji o kemijskom obrazovanju (1HKKO) pružila i financijsku podršku putem svog Flying Chemist programa.

Učenje i poučavanje kemije, bez obzira o kojoj je edukacijskoj razini riječ, nužno uključuje i probleme poučavanja ostalih nastavnih predmeta, bili oni kemiji bliski (prirodne znanosti) ili ne (jezici, povijest, filozofija…). Stoga će Peta hrvatska konfenrencija o kemijskom obrazovanju (5HKKO) posvetiti pažnju sljedećim temama:

Poučavanje kemije
Učenje otkrivanjem i nastava usmjerena na učenika

Komunikacija (Izražavanje)
Kako "jezik struke" razumijevaju učenici (nestručnjaci)

Istraživanje u području kemijskog obrazovanja
Što istraživati, kako i zašto? Rezultati...

Interdisciplinarne teme
Do matematike, fizike, biologije ... i nazad

Nastava kemije u vrijeme pandemije

Pridružite nam se i sudjelujte u radionicama i predavanjima naših gostiju, vrhunskih svjetskih stručnjaka po pitanju kemijskog obrazovanja: Bob Bucat (Australija), Metodija Najdoski (Republika Sjeverna Makedonija), Marian DeWane (SAD), Silvija Markić (Njemačka) i drugih...

I naravno, veselit će nas ako nam se pridružite sa svojim priopćenjem!

Sudionici nastavnici obavezno se moraju uz registraciju na stranici konferencije dodatno prijaviti i na stranicama AZOO!

Please click HERE if you are NOT participant from Croatia.

Pregled konferencije 5. hrvatska konferencija o kemijskom obrazovanju
Split, 2. - 5. studenoga 2022.

KontaktHrvatsko kemijsko društvo

Adresa: Horvatovac 102a
  Zagreb HR-10000, Croatia
Tel: +385-(0)1-4606-163
E-mail: cwce@hkd.hr
ili putem: Kontakt-obrasca